Cách Chuẩn Bị Mâm Cúng Tất Niên Trên 3 Miền Tổ Quốc 2022

Kur Tet vjen në pranverë, lulet e kajsisë po lulëzojnë, njerëzit janë të lumtur t’i përshëndesin dhe sigurisht, për vietnamezët, një zakon i domosdoshëm vjetor është festa e fundvitit. Le të Shkolla Profesionale e Transportit Hai Phong mësojnë për ofertat e fundvitit Tradita krijon atmosferën për të pritur këtë vit të ri përmes artikullit të mëposhtëm.

Çfarë është nata e Vitit të Ri? Çfarë është oferta e fundvitit?

Cila është data e Vitit të Ri?

Pra, a pyesni veten se cila është data e fundvitit? Fundi i vitit është një ritual që zhvillohet në ditën e fundit të vitit hënor, nga 30 dhjetori (nëse është një vit i plotë) ose 29 dhjetori (nëse është një vit i ri) ose dita e fundit e vitit kalendarik (perëndimor Viti i Ri).

Çfarë është oferta e fundvitit?

Oferta e Vitit të Ri është zakon i shumicës dërrmuese të familjeve vietnameze në fund të vitit hënor. Ky nuk është vetëm një ritual shpirtëror, por edhe një mundësi që fëmijët dhe nipërit të kujtojnë paraardhësit e tyre dhe të mblidhen së bashku pas një viti të gjatë të ngarkuar.

Sipas ceremonisë së ndërrimit të viteve, çdo familje do të përgatisë një tepsi me pjata sipas traditave të çdo rajoni. Bashkohuni me shkollën profesionale Hai Phong Transport për të mësuar në përmbajtjen e mëposhtme.

Reklamim

Çfarë është një festë e fundvitit?

Festa e fundvitit, e njohur edhe si festa e fundvitit, festa e fundvitit… është një ritual tradicional i transmetuar brezave që mbahet për të njohur fundin e një viti dhe për t’u përgatitur për momentin e hyrjes në vitin e ri.

CC ASEAN Ushqimi festiv KV Vietnami

Reklamim

Në kuptimin kino-vietnamez, “i plotësuar” do të thotë i përfunduar, i përfunduar, i përfunduar; dhe “viti” do të thotë vit. Prandaj, në mënyrën më të thjeshtë, fundi i vitit është fundi i një viti.

Kuptimi i ofertave të fundvitit

Kuptimi i fundvitit

Tabaka e orizit të fundvitit nuk është thjesht një vakt i zakonshëm, por ka një kuptim të thellë të mendimit tradicional të popullit vietnamez. Sipas konceptimit të të atit që nga kohërat e lashta, ky është vakti i fundit i një viti si lamtumire e vitit të vjetër.

Kur të mbarojë vakti, hidhërimet, inatet dhe pakënaqësia e vitit të vjetër do të fshihen për t’u përgatitur për një vit të ri me shumë bekime dhe fat të mirë që do të vijë.

siguria e hënë 640x450 1

Përveç kësaj, tabaka e orizit të fundvitit tregon gjithashtu një zakon të vjetër të popullit vietnamez që është traditë e kthimit të zotit Cong Ong Tao në shtëpi për të menaxhuar biznesin e kuzhinës për të ndihmuar pronarin.

Tham Khảo Thêm:  Netizen Là Gì? Sức ảnh Hưởng Của Netizen đến Nghệ Sĩ 2022

Përveç kësaj, festa e fundvitit është gjithashtu një mundësi për fëmijët dhe nipërit që të shprehin respektin dhe përkushtimin e tyre birnor ndaj paraardhësve të tyre dhe të ndjerit.

Kuptimi i ofertës së fundvitit

Oferta e fundvitit konsiderohet një ritual për të shënuar fundin e një viti dhe për t’u lutur për një vit të ri paqësor dhe të begatë. Ceremonia festohet në ditën e fundit të vitit, pra në datën 30 të kalendarit hënor.

Me këtë rast, të gjithë anëtarët e familjes mblidhen dhe mblidhen rreth tabakasë me oriz për të biseduar dhe për të uruar njëri-tjetrin për një vit të ri.

Si të përgatisim ofertat e Vitit të Ri

Ofertat e fundvitit nuk duhet të jenë shumë të sofistikuara, por duhet të tregojnë respekt dhe duhet të jenë të rregullta. Pjatat në tabaka e ofertave janë dinjitoze sipas menysë Tet të çdo rajoni. Shikoni disa sugjerime më poshtë.

Ofertat e Vitit të Ri në Veri

4 tasat kryesore të tabakasë paraqiten shpesh me mjaft delikatesë si një tas me toptha, një tas me lakër të gatuara me kërpudha shiitake, gjuha e derrit të zier me kërcell bambuje, vermiçeli i gatuar me lëng pule dhe perime…

Disa familje më formale shfaqin edhe gatime të shijshme si tranguj deti, pëllumba me fara zambak uji etj.

Pallati i Nënës 1

Ofertat e Vitit të Ri në rajonin Qendror

Ndryshe nga Veriu, njerëzit në rajonin qendror janë disi më pak zgjedhës. Ofertat e fundvitit të popullit qendror shpesh prezantohen me gatime tipike Tet si banh chung, role derri, pulë, derri, veshë derri të përzier, bukë derri, mish të pjekur…

Ofertat e Vitit të Ri në Jug

Tabaka jugore e ofertave të Vitit të Ri përfshin pjata tipike si rrepkë turshi me salcë peshku, pjepër të hidhur të mbushur me mish, mish të zier, mish derri të zier, supë bambuje, sfungjer rolls, roll turshi, pjepër, palanquin …

Pallati i Nënës

Cila është një ditë e mirë për të festuar natën e Vitit të Ri?

Zakonisht, ceremonia e ofertës së fundvitit do të mbahet në ditën e fundit të vitit, më 30 ose 29 dhjetor. Megjithatë, kjo nuk është e detyrueshme, por varet nga rrethanat e çdo familjeje. Disa familje zgjedhin një ditë plot me anëtarë të familjes për të festuar fundvitin. Por ceremonia e adhurimit duhet të kryhet me integritet dhe sinqeritet.

Adhurimi i Vitit të Ri

Betohu për natën e 30-të të Vitit të Ri

Namo Amitabha Buda! (3 herë)

Me respekt: ​​Hoang Thien Perandoresha Tho, ju e respektoni Zotin.

Z. Kim Nien është sunduesi i jetës, virtytit dhe fesë tajlandeze.

Ai është skena origjinale e Qytetit të Mbretërve dhe Mbretërve të Mëdhenj.

Ai është një vendas i Shpirtit të Tokës. Ai vendosi në ushtrinë Phuc Tao. Zoti i Tokës Dragon Anija Ton Than dhe të gjithë perënditë sundojnë në këtë zonë.

Sot është … dhjetor i …………

Administratori ynë është: …………

Me vendbanim në: ………….

Para Gjykatës, me respekt parashtroni: Dimri po mbaron, viti është i rraskapitur, stina e pranverës është afër, viti i ri po vjen.

Sot është dita… Tet, ne dhe e gjithë familja jonë blejmë produkte, lule, temjan, supë orizi, përgatisim ceremoninë e Vitit të Ri, ofrojmë oferta për Qiellin dhe Tokën, adhurojmë Zotin, adhurojmë paraardhësit dhe përkujtojmë shpirtrat.

Si zakonisht, Viti i Ri Hënor bën sakrifica, përkulje para perëndive të diellit, martirëve të paraardhësve, paraardhësve të paraardhësve, paraardhësve, shpirtrave, për të ardhur në fron, për të dëshmuar dëshmitarin, për të shijuar dhuratat, bekoftë gjithë familjen, të rriturit, fëmijët, të rinjtë e të moshuarit, paqe e begati. Na jep të gjithëve kushte të favorshme, punë të mbarë. Njerëzit marrin fjalën paqe, shijojnë përfitimet çdo ditë. Yin Phu – Yang mbështet, dëshiron t’i nënshtrohet zemrës. Katër stinët nuk kufizohen në asnjë pushtim, tetë periudha kanë shenja të mira për t’iu përgjigjur.

Tham Khảo Thêm:  Không nên dùng nước xả vải thành phần hóa học cho áo quần trẻ sơ sinh?

Me zemër të sinqertë, duke u përkulur për të dëshmuar…

Namo Amitabha Buda! (3 herë)

Lutjet e Vitit të Ri në shtëpi

Namo Amitabha Buda!

Namo Amitabha Buda!

Namo Amitabha Buda!

Përkulem para qiejve të nëntë drejtimeve, Budave të dhjetë drejtimeve, Budave të dhjetë drejtimeve.

I përulem me respekt Hoang Thien-it, Hau Tho-s dhe Zotave.

I përulem me respekt zotit Kim Nien, sundimtarit të Thai Tue Chi, hyjnisë.

Unë përulem para jush Qyteti i Mbretërve të Mëdhenj dhe Mbretërve të Mëdhenj.

Unë përkulem para teje, Shpirt Indigjen, shpirt tokësor, adhurues i zotit.

Unë i përulem Pesë Drejtimeve, Pesë Tokave, Qarkut të Dragoit, Zotit të Pasurisë, Ban Gia Tao Quan-it dhe të gjithë perëndive që sundojnë në këtë tokë.

Unë i përulem me respekt klaneve të Cao Tang To Chau, Cao Tang To Ty dhe paraardhësve të tyre: ……………..

Sot është 30 dhjetor, viti: ……………..

Administratori im i besuar (ne) është: ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Me banim në: …………………………………………………………………………………………………

Para gjykatës me respekt parashtroni: Dimri po mbaron, viti është i rraskapitur, stina e pranverës është afër, viti i ri po vjen.

Sot është dita e 30-të e Vitit të Ri Hënor, ne dhe të gjitha familjet tona blejmë produkte, lule, lule, supë të përzemërt, rregullojmë ceremoninë e fundvitit, bëjmë oferta për Qiellin dhe Tokën, adhurojmë paraardhësit dhe përkujtojmë perënditë. Si zakonisht, urtësia përveç sakrificës përkulet para perëndive, paraardhësve, paraardhësve, paraardhësve, shpirtrat vijnë në gjyq, mbulojnë dëshmitarin, gëzojnë dhuratat për të bekuar të gjithë familjen, të mëdhenj e të rinj, të moshuar, të qetë, i begatë, gjithmonë i shëndetshëm, gjithë paqe, të gjitha të mirat, harmoni familjare.

Namo Amitabha Buda! (hark)

Namo Amitabha Buda! (hark)

Namo Amitabha Buda! (hark)

Disa shënime kur ofroni natën e Vitit të Ri

Si të vendosni temjanin dhe rendi i djegies së temjanit

Llamba e temjanit shihet si një lidhje midis dy botëve të yin dhe yang. Çdo altar duhet të ketë 2 llamba ose qirinj të vendosur në të dyja anët e altarit, kjo konsiderohet hëna dhe dielli. Sigurohuni që llambat dhe qirinjtë të ndizen gjatë ofrimit.

Vendoseni tasin e temjanit në qendër të altarit, kjo simbolizon boshtin kryesor shpirtëror – që lidh dy botët e yin dhe yang. Temjan duhet ndezur sipas numrave tek 1,3,5,7,9… Sepse numrat tek përfaqësojnë yang dhe i sjellin fat pronarit.

Nëse familja juaj ka më shumë se 1 altar, digjni temjanin në rendin e mëposhtëm:

 1. Altari i Budës, nëna Quan Am.
 2. Altari stërgjyshorë.
 3. Altar i fatit, tokë.
 4. Altari i njeriut me mollë
 5. Altar për të sapo ndjerin
 6. Altar altar

Si të shfaqet tabaka me pesë fruta

Pesë frutat përfaqësojnë pesë elementët e universit: metali, druri, uji, zjarri dhe toka. Është e nevojshme të zgjidhni frutat më të freskëta dhe më të bukura sepse ky konsiderohet fryt i mundit të gjithë vitit të fëmijëve dhe gjyshërve.

Tabaka me pesë fruta zakonisht vendoset në këndin e djathtë ose të majtë të altarit. Shmangni vendosjen në qendër të altarit do të mbulojë boshtin shpirtëror të tasit të temjanit. Këtu janë sugjerimet për tabaka me pesë fruta.

 • Grejpfrut, shalqi: Rrumbullakët, plot, premton një vit të ri plot fat.
 • Hurma, mandarina: Ngjyrë brilante, që simbolizon suksesin.
 • Molla: Fruti i madh, i kuq i ndezur, që do të thotë pasuri.
 • Fruti i dragoit: Ideja e një dragoi dhe një reje takon repartin.
 • Kokosi: Ka të njëjtin tingull si “medium”, domethënë nuk mungon.
 • Këndohet: Plot shëndet a para.
 • Papaja: E plotë, e begatë.
 • Mango: Ka një tingull të ngjashëm me “shpenzimin”, dëshirën për të shpenzuar pa mungesë.
Tham Khảo Thêm:  Bảo quản váy chống nắng như thế nào trong thời tiết nóng?

Gjërat që duhen shmangur kur ofroni natën e Vitit të Ri

Oferta e Vitit të Ri konsiderohet si një nga ritualet e rëndësishme kur hyni në një vit të ri hënor. Prandaj, është e nevojshme t’i kushtoni vëmendje tabuve për të shmangur gabimet e panevojshme në këtë rast madhështor.

 • Adhurimi në pasdite ose në mbrëmje.
 • Mos përdorni lule dhe fruta plastike kur bëni oferta.
 • Përmbahuni nga thyerja
 • Mos bëni zhurmë gjatë kryerjes së ceremonisë
 • Performuesi kryesor vesh rroba të rregullta dhe të pastra

Sugjerime për menunë e festës së fundvitit

Menuja e festave të fundvitit verior

Sipas disa burimeve, në të kaluarën, festa e fundvitit të popullit verior zakonisht kishte 6 tasa dhe 8 pjata, duke përfshirë:

 • Supë me fije bambuje
 • Topi
 • Kallamar
 • Kërpudhat bien
 • petë orizi
 • rriten
 • Pulë e zier
 • Roleta mëndafshi
 • Mish derri i pjekur me kanellë
 • Vezë të kripura
 • Pjepër me qepë
 • Tortë Chung
 • Zemër pule e skuqur me ananas
 • Peshk merak

pragu i vitit te ri

Megjithatë, aktualisht, menyja e fundvitit në shtëpinë e popullit verior është shkurtuar në 4 tasa dhe 4 pjata, duke përfshirë:

 • Mish derri i zier me fidane bambuje
 • Gjuhë derri e zier
 • Rënia e topit
 • petë orizi
 • Supë në rritje
 • Pulë e zier
 • Mish derri i pjekur
 • Rrotulla mëndafshi
 • Rrotulla kanelle (ose rrotulla me pranverë)

Këto janë thjesht pjata të zakonshme dhe përdoren shpesh për të bërë pjatën e popullit të veriut, por në fakt, ka shumë familje që mund të krijojnë gatime të tjera më të bukura, në përputhje me zakonet dhe traditat lokale. në të njëjtën kohë mund të jenë më shumë të përshtatshme për motin.

sa eshte 0

Menuja për festën e fundvitit në rajonin Qendror

Ashtu si Veriu, edhe njerëzit qendrorë do të kenë konceptet e tyre në përgatitjen e menysë së darkës së fundvitit, këtu janë vetëm disa pjata të zakonshme:

 • Tortë Chung, tortë Tet
 • Turshi
 • Rrotullat e pranverës me ngjyrë
 • Pulë me gjethe laksa
 • Mish i ngrirë
 • Cha
 • Mish derri i zier
 • Çmimet e tharta
 • Tas me supë bambuje të tharë
 • Tas me vermiçeli
 • Peshk i skuqur (mish dashi)
 • Fasule të skuqura

1547212175539 5485169

Menuja jugore e festës së fundvitit

Zakonisht, menyja e fundvitit në shtëpinë e jugorëve do të përfshijë pjata të tilla si:

 • Tortë tet e servirur me rrepkë të njomur me salcë peshku
 • Supë me fije bambuje
 • Supë e mbushur me pjepër të hidhur
 • Vezët e magazinës së mishit
 • Mish derri i zier (ose i pjekur).
 • Sallatë me karkaleca dhe mish
 • Rrotulla të skuqura pranverë
 • Roll pranveror
 • Çmimet e pjeprit
 • Palanquin

1664001591 152 shenja të zodiakut 2021 n 19571610022021

Shiko me shume:

Dhe më lart janë të gjitha aksionet e Shkollës Profesionale Hai Phong Transport për t’ju ndihmuar të fitoni më shumë njohuri për festën e fundvitit. Nëse ju duket e dobishme, mos harroni të bëni Like, Share dhe vizitoni rregullisht Shkollën Profesionale Hai Phong Transport për të marrë njohuri më interesante çdo ditë.

Nền tảng xem trực tiếp bóng đá Chaolua TV hy vọng thông qua bài viét Cách Chuẩn Bị Mâm Cúng Tất Niên Trên 3 Miền Tổ Quốc 2022 có thể giúp bạn tìm được thông tin hữu ích.

Related Posts

Xu hướng thời trang teen thu đông 2019

trang chính S Bảo quản quần áo Xu hướng thời trang luôn đổi mới và thay đổi theo năm tháng. Trong đó, xu hướng thời trang teen…

Tổng hợp 20 cách làm kem từ trái cây tươi ngon, mát lạnh giải nhiệt

1. Kem dừa Kem dừa với vị ngọt của nước cốt dừa hòa cùng vị béo của lòng đỏ trứng gà và kem tươi đã tạo nên…

Dùng Nước Xả Vải Thật Hiệu Quả

Sử dụng nước xả vải (hay còn gọi là nước xả vải) như Comfort có rất nhiều lợi ích. Chất làm mềm vải thấm sâu vào bên…

Bạn đã hiểu hết các ký hiệu giặt là trên quần áo?

Bạn đã bao giờ để ý đến các ký hiệu giặt là trên nhãn mác quần áo chưa? Bạn có thực sự hiểu ý nghĩa của từng…

Cách Làm Sạch Giày Da | Bảo Quản Giày Da

Bạn muốn đôi giày da yêu thích của mình luôn sạch sẽ và như mới? Hãy tham khảo những cách làm sạch giày da và chăm sóc…

Cách dùng nước xả vải cho máy giặt

Ý chính: Máy giặt xả quần áo nhiều lần và tốn nhiều nước hơn giặt tay, vì vậy bạn nên dùng nước xả vải đậm đặc như…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *