Content Marketing Là Gì? 6 Loại Content Marketing Chủ đạo

Marketingu i përmbajtjes konsiderohet sot si “arma” më e fuqishme për të nxitur rritjen online për bizneset. Kjo mund të demonstrohet me shembuj të jetës reale të njerëzve ose kompanive të suksesshme që ndërtuan një markë shumë milionë dollarëshe përmes një strategjie të qëndrueshme të përmbajtjes. Kështu që Çfarë është marketingu i përmbajtjes?? Le të Shkolla Profesionale e Transportit Hai Phong Gjeni përgjigjen për këtë pyetje!Lloji i marketingut të përmbajtjes 0759cc9d

Çfarë është marketingu i përmbajtjes?

Në fillim të këtij artikulli çfarë është marketingu i përmbajtjes, le ta thyejmë këtë frazë së bashku për të kuptuar se çfarë është marketingu i përmbajtjes si dhe informacionin e nevojshëm në lidhje me të!

Çfarë është përmbajtja?

Përmbajtja me origjinë nga anglishtja përkthehet në Vietnamisht si “përmbajtje”.

Në SEO në veçanti, nëse faqja e internetit mund të konsiderohet si themeli i një shtëpie, përmbajtja do të veprojë si tulla për të ndërtuar shtëpinë. Përmbajtja do të jetë gjithmonë faktori më i rëndësishëm i dhënë kur bëhet fjalë për vlerësimin e cilësisë së një faqe interneti, edhe pse Google po përditëson dhe ndryshon vazhdimisht algoritmet.

Reklamim

Me konkurrencë të fortë mes bizneseve, për të tërhequr klientët potencial, duhet të keni një përmbajtje tërheqëse. Shumë njerëz e keqkuptojnë “përmbajtjen” si fjalë, fjali dhe artikuj.

Por jo vetëm që lidhet me fjalët, “përmbajtja” këtu përfshin fjalë, imazhe, tinguj, video, … dhe shumë forma të tjera për sa kohë që përcjell një kuptim apo mesazh të caktuar tek dëgjuesi.

Reklamim

Cila është përmbajtja?

Ne mund të shohim Përmbajtjen që shfaqet kudo, përmbajtja mund të jetë video, imazhe, tekst, etj. Për biznesin, përmbajtja mund të jetë artikuj rreth produkteve, shërbimeve, prezantimeve të biznesit. Karma,…. Ose thjesht artikulli që lexoni sot është përmbajtje.

Pasi të keni kuptuar se çfarë është përmbajtja, duhet ta keni kuptuar vetë se çfarë është marketingu i përmbajtjes, apo jo? Çfarë është marketingu i përmbajtjes do të përgjigjet së shpejti.

Çfarë është marketingu i përmbajtjes?

Çfarë është marketingu i përmbajtjes? Është një teknikë marketingu që ndihmon në shpërndarjen e përmbajtjes së vlefshme për të tërhequr klientët, për të krijuar vlerë dhe fitim specifik.

Në fakt, ne mund të takojmë shumë lloje të ndryshme të marketingut të përmbajtjes, por më të zakonshmet janë: Infographics, Uebfaqe, Podcast, Video, Libra.

Ndryshe nga të menduarit tradicional, marketingu i përmbajtjes është e kundërta e përmbajtjes që promovon një produkt ose shërbim. Është një strategji afatgjatë që fokusohet në ndërtimin e një marrëdhënieje të ngushtë me audiencën tuaj të synuar duke i ofruar atyre përmbajtje me cilësi të lartë që është e rëndësishme për ta vazhdimisht.

Tham Khảo Thêm:  Bí quyết tăng thêm sự tự tin và quyến rũ cho các nàng công sở

Shembuj të marketingut të përmbajtjes

Për të kuptuar më mirë se çfarë është marketingu i përmbajtjes, le të analizojmë disa shembuj të zakonshëm të marketingut të përmbajtjes.

 • Canva: Canva është një shembull tjetër i shquar i marketingut të suksesshëm të përmbajtjes. Ky është një biznes që me të vërtetë kërkon të shfrytëzojë elementin e përmbajtjes për të dominuar SERP-të në të gjitha fazat e udhëtimit të klientit.

krahasimet e kanavacës

 • Shopify: Shopify është një shembull tjetër i një përpjekjeje të suksesshme marketingu, pasi ata marrin deri në 3.4 milion trafik kërkimi vetëm në SHBA çdo muaj.

krahasimet e shopify

 • WalletHub: Lidhjet e pasme janë një nga mënyrat më efektive për të nxitur rritjen. Lidhjet më të vlefshme janë ato të krijuara nga botuesit dhe shtypi. Ky është rezultat i përmbajtjes me cilësi të lartë që përdoret nga shumë njerëz.

WalletHub është një shembull i mirë i një biznesi që ndërton një proces të përdorimit të përmbajtjes me synimin për të marrë lidhje cilësore vazhdimisht çdo javë dhe çdo muaj.

krahasimet e Wallethubit

Çfarë është marketingu i përmbajtjes?

Marketingu i përmbajtjes është profesioni i sjelljes së përmbajtjes së vlefshme të dobishme për të tërhequr vëmendjen e produktit tek klientët potencial.

Së bashku me bumin aktual në teknologji dhe internet, Marketingu i Përmbajtjes është një aktivitet i domosdoshëm për të ndihmuar bizneset të arrijnë klientë të rinj përveç ndërtimit të besnikërisë së klientëve ekzistues.

Me siguri deri tani, lexuesit tashmë e dinë se çfarë është marketingu i përmbajtjes, apo jo? Pra, çfarë nëse dëshironi të mësoni pasi të keni bërë marketing të përmbajtjes? do të përgjigjet së shpejti.

Në çfarë është diplomimi i marketingut të përmbajtjes?

Në fakt, shumë prej jush e ngatërrojnë marketingun e përmbajtjes si një disiplinë apo kurs, por është thjesht një fushë e marketingut.

Unë kam shumë mënyra për të mësuar marketingun e përmbajtjes

Disa terma të lidhur

Ekzekutiv i marketingut të përmbajtjes – çfarë është një punonjës i përmbajtjes?

Ekzekutiv i marketingut të përmbajtjes është një term që i referohet pozicionit të një menaxheri të personelit të komunikimit për të ndihmuar në mbështetjen e promovimit të markës dhe kompanisë përmes strategjive të marketingut të ndërtuara nga menaxherët. Në fund të fundit, qëllimi i tij është të promovojë dhe shesë produkte/shërbime klientëve.

Drejtuesit e marketingut të përmbajtjes do të përfshihen drejtpërdrejt në zhvillimin e planeve të marketingut.

Për t’u bërë një ekzekutiv i mirë i marketingut të përmbajtjes, duhet të jeni fleksibël, gjithmonë proaktiv në kërkime dhe analiza të tregut. Zakonisht një staf i përmbajtjes do të punojë drejtpërdrejt nën menaxherin e marketingut dhe do të jetë ura lidhëse midis klientëve dhe bizneseve.

Çfarë është strateg i marketingut të përmbajtjes?

Për të kuptuar këtë koncept, ne do ta zbërthejmë këtë frazë. Çfarë është marketingu i përmbajtjes është analizuar në mënyrë specifike më lart.Pra, le të analizojmë se çfarë është një strateg

Strategji në Vietnamisht do të thotë strategji. E thënë thjesht, “strategji” do të thotë të japësh drejtime, parime, modele, metoda dhe taktika për të udhëhequr zbatimin e qëllimeve efektive.

Nga çfarë është analiza e marketingut të përmbajtjes? Çfarë është strateg? atëherë ne mund ta kuptojmë detyrën e strategjisë së marketingut të përmbajtjes si më poshtë:

 • Përcaktoni pamjen e përgjithshme, e cila përfshin vizionin e markës.
 • Përmbajtja e unifikuar (temë) struktura kryesore dhe e faqes së internetit (nuk kanë hyrë në tema, artikuj)
 • Zhvillimi i proceseve, shablloneve, parimeve editoriale dhe prodhimit të përmbajtjes
 • Përcaktoni se si dhe çfarë teknologjie të përpunoni dhe shpërndani përmbajtje.
Tham Khảo Thêm:  Bách Hợp Là Gì? Top 5 Tiểu Thuyết Bách Hợp Hay Nhất

Cilat janë përfitimet e marketingut të përmbajtjes për bizneset?

Pra, kur një biznes përdor marketing të përmbajtjes, cilat janë përfitimet e marketingut të përmbajtjes?

 • Si një mjet për të mbështetur ndërtimin e imazhit të markës: Kjo do të jetë një shenjë që publiku të identifikojë dhe dallojë markat e ndryshme. Imazhi dhe elementi i markës janë jashtëzakonisht të rëndësishëm për një markë. Ai tregon mendimet, ndjenjat, besimin dhe besimin e klientit në biznes.
 • Ndihmoni në tërheqjen e klientëve përmes elementeve të përmbajtjes: Për ta arritur këtë, tregtarët e përmbajtjes duhet të krijojnë përmbajtje me vlerë dhe cilësore me klientët. Ajo përmbajtje duhet të sjellë një vlerë të caktuar, duhet t’i përshtatet shijeve të secilit.
 • Ndihmon në ruajtjen e besnikërisë së klientit ndaj biznesit.

Llojet e marketingut të përmbajtjes

Blogjet

Blogjet janë forma më themelore, më e thjeshtë e krijimit të përmbajtjes. Një postim në blog për të cilin kujdesen klientët mund të ketë rezultate të jashtëzakonshme për biznesin tuaj. Një postim i mirë në blog sjell gjithashtu trafikun më të mirë ditor për mua.

Çfarë është blogu?

Ebook

Ebook, i njohur edhe si e-libër, Ebook u shfaq së bashku me zhvillimin e teknologjisë moderne me ardhjen e smartfonëve dhe kompjuterëve. Ebook është një mënyrë për të ndihmuar përdoruesit të kursejnë para dhe të lexojnë libra në çdo kohë, kudo.

335f5cf0 marketingu i përmbajtjes lloji 3

Kur ndani një Ebook, ju gjithashtu mund të mbledhni informacione të përdoruesit për qëllime të tjera. Aktualisht, Facebook dhe Blog janë dy kanalet më të përdorura për ndarjen e librave elektronikë.

Video

Sot, përdoruesit kënaqen të shikojnë video më shumë se kurrë për shkak të imazheve, fjalëve dhe komoditetit të veçantë. Në fakt, ⅓ e aktiviteteve në internet shpenzohen duke parë video. Pra, nuk mund të mohohet se videot janë lloji më i mirë i marketingut të përmbajtjes për të arritur dhe për t’u angazhuar me klientët e biznesit tuaj.

Shumica e markave përdorin video në marketingun e tyre të përmbajtjes ose strategjinë e marketingut viral, sepse krijon shumë përparësi që e bëjnë më të lehtë për tregtarët të tërheqin dhe arrijnë klientët potencialë të biznesit, si dhe të rrisin ndërgjegjësimin për markën tregtare.

Infografikë

Infografia është një lloj i përmbajtjes së marketingut të përmbajtjes vizuale. Ajo ju lejon të futni një sasi të madhe informacioni në një imazh vizual që është i lehtë për t’u kuptuar dhe mbajtur mend.

Ja një shembull i thjeshtë: nëse do të kishit 15 statistika të ndryshme nga një studim rasti, do të dëshironit të shihnit: një ikonë grafiku me ikona vizuale, grafikët dhe grafika pranë statistikave? , apo thjesht një listë me pika?

Email

55a85493 lloje të marketingut të përmbajtjes 4

Ngjashëm me Ebook, Email-i njihet si Posta Elektronike.

Për shkak të sigurisë së tij, ai përdoret gjerësisht në mesin e përdoruesve. Përveç kësaj, përmbajtja në mesazh mund të ekzistojë në shumë forma duke përfshirë imazhe, tekst, audio dhe video, gjë që është gjithashtu një pikë që e bën të mundur emailin deri më tani.

Në marketing, Email Marketing përdoret mjaft shpesh nga bizneset. Kjo strategji i ndihmon bizneset të komunikojnë drejtpërdrejt me çdo klient. Përmbajtja e letrës duhet të jetë e shkurtër dhe me të vërtetë e vlefshme. Me këtë, ju duhet të paraqisni Emailin sa më të lehtë për t’u kuptuar. E gjithë kjo është për të shmangur shtyrjen e postës elektronike në dosjen Spam.

Tham Khảo Thêm:  Nhiệt Năng Là Gì? Phân Biệt Nhiệt Năng Và Nhiệt Lượng

Mediat sociale

Mediat sociale janë faqe interneti ose aplikacione të ndërtuara në internet. Përdoret për të shkëmbyer informacione dhe për të lidhur njerëzit kudo, në çdo kohë në botë. Faqet e rrjeteve sociale si Facebook, Youtube, Instagram, etj quhen të gjitha Media Sociale.

6c7ec144 llojet e marketingut të përmbajtjes 1

Si të krijoni një hartë të efektshme të përmbajtjes

Harta e përmbajtjes është një hartë e përmbajtjes që përshkruan se si çdo pjesë e përmbajtjes suaj është e rëndësishme strategjikisht dhe mbështet udhëtimin e klientit. Hartat e përmbajtjes ju ndihmojnë të lidhni çdo pjesë të përmbajtjes me një fazë të udhëtimit të klientit dhe të vizualizoni mundësitë për të përmbushur më mirë nevojat e audiencës tuaj.

harta e përmbajtjes

Hapat për të krijuar një hartë efektive të përmbajtjes:

 • Hapi 1: Krijoni Persona – Synoni profilin e klientit
 • Hapi 2: Përcaktoni qëllimet, kanalet e komunikimit dhe pikat e kontaktit
 • Hapi 3: Zhvilloni përmbajtjen në Hartën e Përmbajtjes
 • Hapi 4: Matni dhe vlerësoni

Disa kanale të njohura të shpërndarjes së përmbajtjes

Aktualisht, ka shumë kanale të shpërndarjes së përmbajtjes, këtu janë ato të njohura sot:

 • Facebook: Për shitje në faqet personale, ky është kanali më i përdorur nga shumë njerëz për shkak të lehtësisë së përdorimit. Produktet tuaja shfaqen përmes imazheve ose videove. Dhe sigurisht ju mund të zgjidhni midis premium dhe pa pagesë.
 • Zalo: Ashtu si në Facebook, Zalo ka shitje edhe në faqen personale Zalo dhe Zalo.
 • Instagram: Është një kanal në trend sot. Me artikuj të tillë si moda, bukuria, .. në këto rrjete sociale do të jetë jashtëzakonisht efektive kur ju duhet vetëm të postoni foto të bukura modele dhe foto profesionale, do të tërheqni shumë klientë që të vijnë në faqen tuaj.
 • YouTube: Zhvillimi i shpejtë i Youtube shfaqet kur ngarkohen dhjetëra mijëra video çdo ditë. Me një potencial kaq të madh që ju të kryeni aktivitete marketingu, nuk duhet ta injoroni atë. Drejtoni fushata tani ndërsa ka ende vend për ju.

Tendencat e zhvillimit të marketingut të përmbajtjes

Këtu janë tetë tendencat e marketingut të përmbajtjes që do të lulëzojnë në 2021:

 • Mediat sociale
 • Podkastet
 • Video
 • Përmbajtja e gjeneruar nga përdoruesi: Përmbajtja e krijuar nga përdoruesi
 • Postimi i karuselit në Instagram
 • Qasje vizuale (Preferoni qasjen vizuale)
 • Kombinoni kanalet e marketingut
 • Krijo një zë për markën.

Shiko me shume:

Mbi të gjitha janë të gjitha informacionet se çfarë është marketingu i përmbajtjes?. Shpresojmë se ky artikull se çfarë është marketingu i përmbajtjes nga Shkolla Profesionale Hai Phong Transport do t’ju ndihmojë të kuptoni më mirë se çfarë është marketingu i përmbajtjes?. Ju lutemi pëlqeni dhe shpërndajeni nëse ju duket e dobishme!

Nền tảng xem trực tiếp bóng đá Chaolua TV hy vọng thông qua bài viét Content Marketing Là Gì? 6 Loại Content Marketing Chủ đạo có thể giúp bạn tìm được thông tin hữu ích.

Related Posts

Xu hướng thời trang teen thu đông 2019

trang chính S Bảo quản quần áo Xu hướng thời trang luôn đổi mới và thay đổi theo năm tháng. Trong đó, xu hướng thời trang teen…

Tổng hợp 20 cách làm kem từ trái cây tươi ngon, mát lạnh giải nhiệt

1. Kem dừa Kem dừa với vị ngọt của nước cốt dừa hòa cùng vị béo của lòng đỏ trứng gà và kem tươi đã tạo nên…

Dùng Nước Xả Vải Thật Hiệu Quả

Sử dụng nước xả vải (hay còn gọi là nước xả vải) như Comfort có rất nhiều lợi ích. Chất làm mềm vải thấm sâu vào bên…

Bạn đã hiểu hết các ký hiệu giặt là trên quần áo?

Bạn đã bao giờ để ý đến các ký hiệu giặt là trên nhãn mác quần áo chưa? Bạn có thực sự hiểu ý nghĩa của từng…

Cách Làm Sạch Giày Da | Bảo Quản Giày Da

Bạn muốn đôi giày da yêu thích của mình luôn sạch sẽ và như mới? Hãy tham khảo những cách làm sạch giày da và chăm sóc…

Cách dùng nước xả vải cho máy giặt

Ý chính: Máy giặt xả quần áo nhiều lần và tốn nhiều nước hơn giặt tay, vì vậy bạn nên dùng nước xả vải đậm đặc như…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *