Target Là Gì? Cách để Target Thị Trường Mục Tiêu Thành Công.

Në fushatat e biznesit të kompanive ose ndonjëherë do ta hasni këtë fjalë kur lexoni artikuj biznesi dhe tregu në telefon ose kompjuter, shpesh dëgjojmë termin target. Kështu që Çfarë është objektivi?? Objektivi është një faktor i rëndësishëm që i ndihmon bizneset të dinë se si të gjejnë tregun e synuar, të lokalizojnë audiencën e synuar.. Le të Shkolla Profesionale e Transportit Hai Phong Jepini lexuesve një vështrim më të detajuar se cili është objektivi në artikullin më poshtë!

Cili është roli i objektivit në marketing?

Çfarë është Target?

Së pari për të kuptuar se çfarë është një objektiv, ne do të shkojmë së bashku për ta mësuar atë për sa i përket fjalëve angleze dhe se çfarë kuptohet përkufizimi i objektivit në kuptimin vietnamez në fushën e biznesit! Le të hedhim një vështrim të shkurtër në përkufizimin e tij!

cili është objektivi 01

Reklamim

Cili është përkufizimi i objektivit?

Target e ka origjinën nga gjuha angleze së bashku me globalizimin e futur në Vietnam dhe në Vietnamisht do të thotë objektiv.

Reklamim

Çfarë është Target? Target nënkupton identifikimin e audiencës dhe tregut të synuar, identifikimin e grupit të njerëzve që ndajnë karakteristikat dhe interesat më të përbashkëta në produktin tuaj, duke synuar për një qëllim që t’i shërbejë zbatimit të strategjive dhe strategjive të marketingut.biznesit të kompanisë.

Disa terma që lidhen me objektivin

Në fakt, ka shumë terma që lidhen me objektivin, këtu janë disa terma që mund të hasni në biznes:

Arritja kuptohet si numri i arritjes së artikullit tek përdoruesi.

Në fakt, Reach ka 2 lloje:

 • Paid Reach (pagesa për reklama): dmth duhet të shpenzoni para për të blerë reklama për të arritur përdoruesit.
 • Falas (arritja organike): është arritja e përdoruesve pa kosto shtesë, për shembull dikush ndan artikullin tuaj dhe ai artikull shfaqet në lajmet e një përdoruesi tjetër, kjo quhet shtrirja organike ose shtrirja organike.

CTR (emri i plotë në anglisht është Click through rate) është shkalla që përdoruesit klikojnë në reklamë në numrin total të përshtypjeve.

CPC (emri i plotë në anglisht është Kosto për klikim) çmimi që do të duhet të paguani për klikim në reklamën tuaj.

Vidhos ose shkallë do të thotë që ju keni gjetur reklamat e përmbajtjes për të fituar, tani thjesht duhet të vendosni shumë para në të për të bërë një fitim. Zakonisht reklamuesit do të kenë 2 mënyra për të shkallëzuar që është duke shumëzuar grupin e reklamave. ose të rrisin buxhetin tuaj në arrijnë më shumë njerëz. Ndonjëherë madje filloni të zgjerohet dhe të ekzekutohet në një skedar

Plumbi është termi më i zakonshëm në fusha, jetë dhe në marketing do të kuptohet si klientë potencialë që janë të interesuar për produktet dhe shërbimet tuaja.

Reklamuesi është një term që përdoret për t’iu referuar reklamuesve dhe bizneseve që reklamojnë në internet (në fakt, shpesh hasim Reklamues të lidhur shpesh me Publisher).

Tham Khảo Thêm:  Thùy Tiên Là Ai Và Câu Chuyện đăng Quang Hoa Hậu đầy Kỳ Tích

CTR – Vlerësimi i Klikimeve: Është përqindja e klikimeve të pjestuar me numrin e përshtypjeve të reklamës. Nga të gjitha format e reklamimit në internet, reklamimi përmes motorit të kërkimit Google Adwords aktualisht ka CTR-në më të lartë (mesatarisht rreth 5%, e larta mund të jetë deri në 50%), forma e reklamimit me baner ka CTR të ulët, madje merrni vetëm 0.01% dc.

Çfarë është objektivi i vrapimit?

Pra, çfarë është objektivi i vrapimit? Synimi i ekzekutimit do të thotë që kompania mobilizon dhe përdor të gjitha burimet në një fushatë të caktuar për të arritur objektivin e vendosur nga kompania në një kohë në planin e paracaktuar.

Çfarë është objektivi 08

Në fakt, ka shumë mënyra se si një tregtar mund të drejtojë një objektiv të favorshëm dhe të sjellë rezultate të tilla si:

 • Bazuar në situatën aktuale, bëni analizën dhe formuloni strategjinë e duhur.
 • Shumë i fokusuar në punë.
 • Mund të krijohen Ekipet e konfigurimit, duke caktuar qartë detyrat për ta bërë më të lehtë arritjen e qëllimeve në faza.
 • Duke u mbështetur në ndihmën e burimeve të tjera, jashtë organizatës.

Çfarë është bonusi i synuar?

Për punonjësit që punojnë në objektiva, ata duhet të jenë të njohur me shpërblimet e synuara. Cili është shpërblimi i synuar? Bonusi i synuar me biznesin është në fakt një shpërblim për atë që keni shpenzuar.

chy1610589031

Pasi të kuptoni se çfarë është shpërblimi i synuar, ju gjithashtu mund të shpërbleni veten kur të arrini objektivin tuaj për të motivuar veten!

Në seksionet vijuese të artikullit Çfarë është një objektiv, le të mësojmë se si bëhet targetimi!

Çfarë janë reklamat e synuara në Facebook?

Me atë që sapo kemi mësuar se çfarë është një objektiv më lart. Pra, për reklamat në facebook, cili është objektivi? Si të synoni audiencën në reklamat në facebook. Do të përgjigjet në këtë pjesë të artikullit Cili është ky objektiv.

objektivi është roli dhe si të synohet në klasën 2 1 800x449 1

Aplikacioni Facebook nuk duhet të jetë i huaj për të gjithë. Së bashku me mbulimin global të facebook, u shfaqën edhe reklamat në Facebook. Reklamat në Facebook janë një nga format e reklamimit në facebook, e kuptuar thjesht facebook-u i synuar është se ne duhet të identifikojmë klientët e synuar për reklamat tuaja në facebook.

Çfarë është Target në magazinë?

Pasi të dini se cili është objektivi në reklamat në facebook, cili është objektivi për industrinë e letrave me vlerë?

Në aksione, Target është një objektiv çmimi, i njohur gjithashtu si një objektiv çmimi. Objektivi i çmimit është çmimi i pritshëm i ardhshëm i një aktivi. Zakonisht, ajo përcaktohet nga një analist ose këshilltar investimi.

Cili është roli i objektivit?

Objektivi luan një rol të rëndësishëm në suksesin e biznesit. Është jetike dhe i ndihmon bizneset të mbijetojnë. Pra, cili është roli i objektivit? Ne mund t’i përshkruajmë rolet e tij si më poshtë:

 • Ndërtimi i një strategjie biznesi: Ju ndihmon të identifikoni dhe të arrini klientët e duhur të synuar, duke ndërtuar kështu një strategji biznesi efektive dhe duke minimizuar kostot e panevojshme.
 • Optimizimi i kostos më të ulët: Të kesh një audiencë të qartë të synuar do t’ju ndihmojë të arrini klientët e mundshëm në mënyrën më të saktë me kostot më të ulëta të optimizuara të reklamave. Duke eliminuar kostot e panevojshme për grupet jofitimprurëse të klientëve
 • Minimizoni pasojat nga konkurrentët: Vendosja e objektivit ju ndihmon gjithashtu të krijoni plane specifike për të minimizuar pasojat nga konkurrentët me truket e këqija.
Tham Khảo Thêm:  48 Ở Đâu? 5 địa điểm 'cực Chill' ít Ai Biết đến

Nuk mund të mohohet që, falë objektivit, bizneset mund të jenë proaktive në çdo gjë, sepse kanë ndërtuar plane të gatshme, duke i bërë strategjitë e biznesit më efektive.

Një pyetje që lind pasi keni mësuar se çfarë është një objektiv, si ta synojmë tregun e synuar për biznesin? do të përgjigjet në pjesën tjetër të këtij artikulli se cili është objektivi!

Si të synoni tregun e synuar për biznesin tuaj?

Skicimi i portreteve të klientëve

Portreti i klientit është vizualizimi i njerëzve që ka të ngjarë të blejnë produktin tuaj, të cilët do të kenë disa karakteristika të përbashkëta.

objektivi është roli dhe si të synohet në klasën 4 1 800x450 2

Hapi i parë që duhet të bëni është të identifikoni këtë grup klientësh të mundshëm duke iu përgjigjur pyetjeve të mëposhtme: kush janë ata? Ku? Duke bërë çfarë?

Më pas, bazuar në të dhënat aktuale mbi demografinë dhe sjelljen e blerjeve online të klientëve, së bashku me shqyrtimin e historive personale, motivimeve dhe interesave për të identifikuar këto audienca.

Nga të dhënat aktuale mbi demografinë dhe sjelljen blerëse të klientëve, duhet të merrni parasysh motivimet dhe interesat për të identifikuar këto audienca si:

 • Mosha: Në cilën grupmoshë janë klientët tuaj? Me mosha të ndryshme, ata do të kenë reagime të ndryshme ndaj produkteve/shërbimeve.
 • Gjinia: Për shkak se nevojat dhe preferencat e burrave dhe grave janë krejtësisht të ndryshme, qëllimet dhe motivimet për blerje do të jenë gjithashtu të ndryshme.
 • Niveli i të ardhurave: Niveli i të ardhurave do të ndikojë drejtpërdrejt në vendimin tuaj të blerjes dhe do të ndikojë në strategjinë tuaj të marketingut. Familjet me të ardhura të ulëta do të kërkojnë produkte të përshtatshme, të cilat nuk janë shumë të shtrenjta dhe i ndihmojnë të kursejnë më shumë se produktet e tjera të të njëjtit lloj. Ata kujdesen për cilësinë dhe koston e produktit dhe janë të ndjeshëm ndaj reklamave. Njerëzit me të ardhura të larta do të jenë më të “lehtë” me reklamat, u pëlqen luksi dhe ekskluziviteti.
 • Vendndodhja: Është vendi ku ata jetojnë: rurale apo urbane gjithashtu ndikon në vendimet e tyre për blerje.
 • Gjendja martesore, profesioni, përkatësia etnike, interesat etj janë gjithashtu faktorë që duhen studiuar për të përcaktuar portretet e klientëve.

Kryeni kërkime dhe përcaktoni madhësinë e tregut të synuar

Për të qenë në gjendje të anketoni klientët, mund të kaloni nëpër shumë mënyra:

 • Anketa personalisht ose në letër, email ose në faqet e internetit.
 • Intervistë: në një vend ku shumë njerëz blejnë ose janë të interesuar për produktet në stendën tuaj.
 • Merrni komente nga një grup konsumatorësh që përputhen me profilin tuaj të klientit me pyetje dhe përgjigje.
 • Përcaktoni qartë madhësinë e tregut të synuar. Madhësia e tregut që synoni varet nga burimet tuaja dhe qëllimet e biznesit

Duhet të keni parasysh madhësinë e burimeve, nivelin e kërkesës që mund të shërbejë biznesi, në mënyrë që të mos zgjidhni aksidentalisht një treg që është shumë i madh dhe i paqëndrueshëm që biznesi nuk mund ta përmbushë.

Tham Khảo Thêm:  Bật Mí Mới Nhất Về Ca Sĩ Hải Ngoại Lương Tùng Quang 2021

Për përcaktimin e madhësisë së tregut të synuar: Këtu, përcaktimi i madhësisë së tregut do të thotë të marrësh parasysh madhësinë e tregut që synon, shtrirjen dhe sasinë. Madhësia e tregut të synuar varet nga burimet dhe qëllimet e biznesit.

Përcaktimi i përmasave të sakta të tregut potencial si dhe klientëve të mundshëm do t’ju ndihmojë të shkoni në drejtimin e duhur, pa shpenzuar shumë për reklama, dhe efikasiteti rritet gjithashtu falë kontrollit të mirë dhe kuptimit të ndryshimeve të nevojshme.

Çdo biznes ka ambicien për të arritur çdo klient dhe për të shkallëzuar biznesin për të rritur shpejt të ardhurat. Megjithatë, nëse nuk ka potencial të mjaftueshëm, zgjedhja e një madhësie shumë të madhe tregu nuk do të jetë e realizueshme dhe nëse biznesi nuk është në gjendje t’i shërbejë tregut të vet të synuar, do të ketë pasoja të paparashikueshme.

Disa mjete si Google Trends, Google Keyword Planner, Facebook Power Editor… janë gjithashtu mënyra për të përcaktuar madhësinë e tregut.

Vlerësoni

Një hap i domosdoshëm është vlerësimi. Pas kryerjes së hapave të mësipërm, ju duhet të rivlerësoni të dhënat e analizuara.Kjo synon të përcaktojë me siguri se tregu është i përshtatshëm për strategjinë që po zbatoni dhe po shkoni.drejtimi i duhur.

Përveç kësaj, ju duhet të hulumtoni konkurrentët në segmentin e tregut për të pasur plane konkurruese dhe strategji efektive marketingu.

Si të synoni në Facebook

Në pjesën e sipërme të artikullit, tashmë e dimë se cili është objektivi në facebook. Pra, si të jeni në gjendje të synoni reklamat në facebook në mënyrën më efektive dhe me kosto efektive?

Aktualisht, shumë menaxherë në biznese shpesh synojnë facebook-un sipas 4 faktorëve kryesorë duke përfshirë:

 • Mosha: Ju duhet të përcaktoni se sa vjeç janë klientët tuaj për të qenë në gjendje të përdorin produktet dhe shërbimet tuaja.
 • Gjeolokacioni: Ku janë klientët tuaj të synuar?
 • Interesat: Kapja e interesave të duhura të klientëve tuaj është një nga faktorët e rëndësishëm që ju ndihmon të synoni saktë audiencën tuaj. Prandaj, mund të krijoni strategji për t’u fokusuar në këtë audiencë.
 • Kufizoni audiencën tuaj: ngushtimi i audiencës do t’ju ndihmojë të arrini klientët më saktë. Eliminoni klientët, për shembull, të cilët kanë interes për biznesin tuaj, por nuk kanë mundësi të blejnë produktin tuaj (zakonisht janë njerëz ose studentë me të ardhura të ulëta). Në këtë pikë, ju duhet të ngushtoni audiencën e përzgjedhjes, të filtroni klientët që kanë të dy interesa për produktin tuaj dhe kanë financa të qëndrueshme.

Shiko me shume:

Mbi të gjitha është informacioni se cili është objektivi? Çfarë është objektivi në facebook? Çfarë është objektivi në magazinë? Së bashku me gjëra interesante rreth objektivit. Shpresojmë që ky artikull të jetë i dobishëm për lexuesit. Ju lutemi vazhdoni të mbështesni Shkollën Profesionale Hai Phong Transport duke pëlqyer, shpërndarë artikullin dhe duke pritur me padurim të lexoni postimet e radhës!

Nền tảng xem trực tiếp bóng đá Chaolua TV hy vọng thông qua bài viét Target Là Gì? Cách để Target Thị Trường Mục Tiêu Thành Công. có thể giúp bạn tìm được thông tin hữu ích.

Related Posts

Xu hướng thời trang teen thu đông 2019

trang chính S Bảo quản quần áo Xu hướng thời trang luôn đổi mới và thay đổi theo năm tháng. Trong đó, xu hướng thời trang teen…

Tổng hợp 20 cách làm kem từ trái cây tươi ngon, mát lạnh giải nhiệt

1. Kem dừa Kem dừa với vị ngọt của nước cốt dừa hòa cùng vị béo của lòng đỏ trứng gà và kem tươi đã tạo nên…

Dùng Nước Xả Vải Thật Hiệu Quả

Sử dụng nước xả vải (hay còn gọi là nước xả vải) như Comfort có rất nhiều lợi ích. Chất làm mềm vải thấm sâu vào bên…

Bạn đã hiểu hết các ký hiệu giặt là trên quần áo?

Bạn đã bao giờ để ý đến các ký hiệu giặt là trên nhãn mác quần áo chưa? Bạn có thực sự hiểu ý nghĩa của từng…

Cách Làm Sạch Giày Da | Bảo Quản Giày Da

Bạn muốn đôi giày da yêu thích của mình luôn sạch sẽ và như mới? Hãy tham khảo những cách làm sạch giày da và chăm sóc…

Cách dùng nước xả vải cho máy giặt

Ý chính: Máy giặt xả quần áo nhiều lần và tốn nhiều nước hơn giặt tay, vì vậy bạn nên dùng nước xả vải đậm đặc như…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *