Thẻ Ghi Nợ Là Gì? 6 Bước Cần Thiết để Làm Thẻ Ghi Nợ

Karta e debitit është e interesuar nga shumë përdorues për shkak të funksioneve të saj të dobishme si pagesa, tërheqje apo kërkim llogarie… Pra Çfarë është një kartë debiti?? Duhet ose nuk duhet përdorur një kartë debiti. Shkolla Profesionale e Transportit Hai Phong do të përgjigjet në artikullin më poshtë.

imazhi i ngjitur 0 1

Çfarë është një kartë debiti?

Çfarë është një kartë debiti? Një kartë debiti është një kartë e lëshuar nga një bankë për një mbajtës karte për të paguar në vend të parave të gatshme. Karta e debitit ka funksionin e plotë të kartës ATM (tërheqje cash, transfertë, shikoni gjendjen e llogarisë, printimin e pasqyrës…).

Kjo lloj karte konsiderohet të jetë forma më e popullarizuar e zëvendësimit të parave të gatshme sot. Karta është e lidhur me një llogari bankare. Sa para në kartë, ju mund të përdorni aq shumë, nuk mund të përdorni më shumë se sa keni.

Reklamim

Ky formular është krejtësisht i ndryshëm nga krijimi i një karte krediti. Një kartë krediti është një kartë që lejon klientët të bëjnë pagesa pa pasur para në kartë. Me fjalë të tjera, kjo është një formë e huamarrjes së parave nga banka për të paguar paraprakisht dhe në datën e caktuar, mbajtësi i kartës është përgjegjës për kthimin e plotë të bankës.

Aktualisht, kartat e kreditit dhe të debitit lëshohen nga bankat në Vietnam me dy lloje, vendase dhe ndërkombëtare, për të plotësuar nevojat e përdoruesve.

Reklamim

Në veçanti, kartat e brendshme përdoren vetëm për konsum të brendshëm. Karta ndërkombëtare mund të përdoret si brenda dhe jashtë vendit.

Sa lloje të kartave të debitit ekzistojnë?

Aktualisht në Vietnam, ekzistojnë dy llojet më të njohura të kartave të debitit: kartat e debitit të brendshëm dhe kartat e debitit ndërkombëtar. Detajet e secilit lloj janë si më poshtë:

 • Karta e debitit të brendshëm:

Kartat e debitit të brendshëm janë të disponueshme për përdorim shtëpiak. Ju mund ta përdorni këtë kartë për të paguar kur bëni blerje, ngrënie, blerje online etj., me kusht që këto shërbime të jenë brenda vendit. Në varësi të bankës suaj, mund t’ju duhet të paguani një tarifë për të përdorur kartën tuaj të debitit të brendshëm, por zakonisht është falas.

Në Vietnam, marka më e njohur e kartave të debitit vendas që përdoret nga të gjitha bankat është Napas, e zhvilluar nga Kompania Aksionare e Pagesave të Vietnamit Kombëtar.

 • Karta Ndërkombëtare e Debitit

Një kartë debiti ndërkombëtare ka të njëjtin përdorim si një kartë debiti vendase, por ka një shtrirje globale. Ka karta si MasterCard Debit, Visa Debit, JCB Debit, etj. Zakonisht do të paguhet një tarifë e caktuar kur përdoret.

Pavarësisht nëse është një kartë debiti vendase ose një kartë debiti ndërkombëtare, mund ta përdorni vetëm kur ka para në llogarinë e kartës. Dhe nuk duhet të shpenzoni më shumë se shuma që ka karta. Disa banka parashikojnë gjithashtu që karta duhet të ketë një bilanc minimal prej 50,000 VND.si quhet vendi

Tham Khảo Thêm:  Deep Web Là Gì? Khám Phá Bí ẩn Trong 8 Tầng Deep Web?

Kufiri aktual i kartës së debitit

Kufiri i tërheqjes së kartës së debitit nëpërmjet ATM/CDM: Normalisht, kufiri i tërheqjes në ATM/CDM është 20,000,000 VND/transaksion dhe 100,000,000 VND/ditë. Me Vietcombank, kufiri i tërheqjes është i kufizuar në 5,000,000 VND/transaksion dhe maksimumi 50,000,000 VND/ditë

Kufiri i tërheqjes së kartës së debitit në sportel: Me banka si Timo, Ban Viet bank etj., mund të tërhiqni shumën maksimale të parave në kartën tuaj të debitit. Sidoqoftë, për Vietcombank, kufiri maksimal i tërheqjes është vetëm 40,000,000 VND.

 • Kufiri i transferimit të parave ndërbankare

Me siguri funksioni i kartës së debitit është ende pyetja juaj, apo jo? Mos u shqetësoni Shkolla Profesionale Hai Phong Transport do të përgjigjet menjëherë.

Cili është funksioni i një karte debiti?

Disa funksione të një karte debiti që duhet të dini për të qenë në gjendje të përdorni kartën tuaj të debitit në mënyrë efektive janë si më poshtë:

 • Tërhiqni para në ATM

Me siguri nëse dikush zotëron një kartë debiti, tërheqja e parave nuk është një gjë e çuditshme, veçanërisht në epokën aktuale të integrimit.

Kartat e debitit lejojnë përdoruesit të tërheqin para në ATM me një tarifë prej 1,100 VND (përfshirë TVSH-në) nëse i njëjti sistem bankar dhe 3,300 VND (përfshirë TVSH-në) nëse tërheqin nga një sistem tjetër. Aktualisht, gjithnjë e më shumë banka po e pezullojnë këtë tarifë tërheqjeje për të tërhequr më shumë klientë të rinj dhe potencialë.

Në vend që të përdorni para të gatshme, vetëm me një rrëshqitje të thjeshtë të një karte, ju paguani shpejt faturën tuaj. Nuk do të shpenzoni shumë kohë duke pritur që arkëtari të mbledhë para dhe nuk do të duhet të shqetësoheni më për humbjen e parave. Përveç kësaj, kartat ndërkombëtare të debitit janë të siguruara nga teknologjia EMV Chip. Të gjitha transaksionet tuaja janë gjithmonë të mbrojtura.

Ky është një funksion bazë i një karte debiti. Kërkimi me një kartë debiti në një ATM kërkon më pak se 1 minutë, duke ju kursyer më shumë kohë sesa të shkoni në bankë. Megjithatë, me zhvillimin aktual të shërbimeve SMS Banking dhe Internet Banking në telefonat celularë, ky funksion harrohet gradualisht nga shumë përdorues.

Cilat janë përfitimet dhe disavantazhet e një karte debiti?

Përfitimet e përdorimit të një karte debiti

Për ata që kanë përdorur një kartë debiti, sigurisht që nuk janë të panjohura për përfitimet e një karte debiti. Megjithatë, për shumë njerëz pyetja se çfarë është përdorimi i një karte debiti është ende në mendje. Pra, duhet t’i referoheni disa prej përfitimeve më poshtë:

 • Siguri e lartë: Kur përdorni një kartë debiti me çdo transaksion, ju duhet një fjalëkalim që vetëm mbajtësi i kartës ka të drejtë ta dijë. Pra, nëse e humbisni kartën tuaj aksidentalisht, nuk keni nevojë të shqetësoheni shumë për problemin që mashtruesit do të vjedhin paratë në llogarinë tuaj.
 • Kursimi maksimal i kohës: Me kohët moderne të sotme, është e arsyeshme që njerëzit të kufizojnë pagesat duke përdorur para në dorë. Nuk ka nevojë të humbni kohë duke kërkuar para për të paguar ose kthyer, por vetëm një kartë, ju mund të zotëroni atë që ju nevojitet.
 • I sigurt kur nuk keni nevojë të mbani shumë para: Kur mbani shumë para, do të jetë shumë e vështirë t’i ruani ato nga humbja ose konsumimi. Vetëm me një kartë Debiti, ju mund të mbani të gjitha paratë që keni dhe mund të paguani kudo.
 • Shijoni interesin për paratë në llogaritë e kartave të debitit: Aktualisht, shumica e bankave aplikojnë norma interesi të kërkesës për depozitat në kartat e debitit.
Tham Khảo Thêm:  Gợi ý A-Z cách "hồi sinh" và chăm sóc quần áo bị phai màu hiệu quả

Disavantazhet e përdorimit të një karte debiti

Përveç përfitimeve të mësipërme, kartat e debitit kanë 2 disavantazhe për përdoruesit si:

 • Duhet të rimbushet fillimisht: Kartat e debitit nuk kanë një veçori “shpenzoni fillimisht, paguani më vonë”, kështu që duhet ta rimbushni kartën përpara se ta përdorni.
 • Nuk mund të kalojë shumën në kartë: Një kartë debiti nuk mund të shpenzojë më shumë se bilanci minimal.

Se çfarë është një kartë debiti me siguri e dinë të gjithë, por se si të dalloni kartat e debitit nga ato të kreditit nuk e dinë të gjithë.

Dalloni midis kartave të debitit dhe kreditit

Aktualisht, këto dy lloje të kartave janë jashtëzakonisht të njohura me të gjithë. Pra, çfarë është një kartë krediti ose debiti? Mund të shihet se sot ka ende shumë përdorues që janë të hutuar ose keqkuptuar për funksionin ose strukturën e kësaj karte. Këtu janë ndryshimet midis kartave të debitit dhe kreditit të ofruara nga Shkolla Profesionale Hai Phong Transport, të cilave mund t’i referoheni:

Kartë debiti:

 • Karakteristikat: Pjesa e përparme e kartës së debitit do të ketë fjalët “Debit” të shoqëruar me logon e emetuesit, duke përfshirë logon e bankës dhe logon e organizatës së lidhur (Visa, Mastercard). Ka edhe informacione si emri i mbajtësit të kartës, numri i kartës, periudha e vlefshmërisë së kartës. Pjesa e pasme e kartës do të ketë një shirit magnetik që përmban informacione të koduara të kartës.
 • Shpenzimet: Karta e debitit do të ketë një shumë shpenzimi më të vogël ose të barabartë me shumën në llogari. Kjo do të thotë se sa para keni në llogarinë tuaj, mund ta përdorni vetëm për të paguar.
 • Kushtet për të bërë një kartë: Bërja e një karte debiti është shumë e thjeshtë, mjafton të shkoni në sportelin e transaksioneve të bankës dhe të sillni kartën tuaj të identitetit ose kartën e identitetit të qytetarit, mund të bëni lehtësisht një kartë debiti shumë të lehtë.

Kredia:

 • Karakteristikat: Pjesa e përparme e kartës së kreditit do të ketë fjalën “Kredi” (disa banka mund të mos e kenë) me informacione të tilla si: logoja e bankës dhe logoja e markës emetuese (JCB, Visa, Mastercard), emri i mbajtësit të kartës, numri i kartës, vlefshmëria e kartës. periudhë. Dhe ana e pasme do të përfshijë një numër sigurie CVV/CVC dhe një kuti nënshkrimi për mbajtësin e kartës (këto janë faktorë sigurie, kështu që mbajtësi i kartës duhet të jetë veçanërisht i kujdesshëm që të mos zbulojë).
 • Niveli i shpenzimeve: Bazuar në limitin e dhënë nga banka për mbajtësin e kartës. Klientët mund të paguajnë pa pasur para në kartë. Pas kësaj, mbajtësi i kartës është përgjegjës për kthimin e shumës së plotë në bankë.
 • Kushtet për realizimin e kartës: Mbajtësi i kartës duhet të ketë një punë të qëndrueshme, dëshmi të të ardhurave, pasqyrë mesatare mujore të të ardhurave, kontratë pune, dokumente pronësie…

krahaso besimin dhe procesverbalin nr

Nëse tashmë e dini afërsisht se cili është ndryshimi midis këtyre dy kartave, duhet të hapni një kartë debiti apo krediti? Ju mund t’i referoheni informacionit më poshtë.

A duhet të hap një kartë debiti apo krediti?

Midis një karte debiti dhe një karte krediti, cilën duhet të përdorni? Çdo lloj karte është i përshtatshëm për përdorues dhe qëllime të ndryshme. Prandaj, nëse dini si ta shfrytëzoni dhe përdorni siç duhet, do të optimizoni përfitimet tuaja financiare.

 • Duhet të përdorni një kartë debiti kur:
Tham Khảo Thêm:  GMO Là Gì? Bật Mí Những Lợi ích Và Tác Hại Của Thực Phẩm GMO

Nëse keni të ardhura të mjaftueshme nga remitancat për të mbuluar të gjitha nevojat në jetë, mund të përdorni një kartë debiti. Të gjitha nevojat për pagesa, tërheqje, transferta do të plotësohen vetëm me një kartë debiti. Kjo kartë ju nevojitet gjithashtu vetëm nëse nuk keni shpesh nevoja financiare të papritura; nuk ka nevojë për fond rezervë…

Sidomos, nëse tërheqni shpesh cash, midis kartave të debitit dhe kreditit, duhet të zgjidhni një kartë debiti. Me një kartë debiti, nuk do të keni tarifa ose do të keni shumë të ulëta kur tërhiqni para në ATM brenda dhe jashtë sistemit. Nëse përdorni një kartë krediti, do të tarifoheni me 4% të shumës totale të tërheqjes. Përveç kësaj, kjo shumë i nënshtrohet normave të larta të interesit si kreditë personale.

 • Ju duhet të përdorni një kartë krediti kur:

Kartat e kreditit janë të përshtatshme për njerëzit me të ardhura të qëndrueshme. Nëse keni të ardhura mujore të qëndrueshme; Nëse shpesh keni nevoja financiare të papritura dhe dëshironi të keni një fond rezervë efektiv, duhet të përdorni një kartë krediti. Midis kartave të debitit dhe kartave të kreditit, duhet të zgjidhni një kartë krediti nëse keni nevojë për shpenzime; shijoni jetën e madhe.

Kartat e kreditit ju japin mundësinë të shijoni oferta speciale nga një rrjet partnerësh të lidhur me lëshuesit e kartave në të gjitha fushat nga: ngrënie; argëtim; turizëm; pazar; kujdesit shëndetësor; kujdesi për bukurinë… Duke përdorur një kartë krediti, ju merrni pikë; Kthim parash në shpenzime.

Ju duhet të identifikoheni në cilindo nga rastet e mësipërme dhe më pas të merrni vendimin e duhur se cila kartë duhet ose nuk duhet bërë.

Me siguri, pasi të dini se çfarë është një kartë debiti, do të pyesni veten se si të bëni një kartë debiti? Mos u shqetësoni Shkolla Profesionale Hai Phong Transport do t’ju përgjigjet menjëherë.

Si të bëni një kartë debiti

Përveç përfitimeve të mëdha për jetën tuaj, karta e debitit është gjithashtu shumë e thjeshtë që çdokush mund ta bëjë atë. Detaje:

 • Hapi 1: Përgatitni dokumente si kartën e identitetit, librin e regjistrimit të familjes dhe tarifën e bërjes së kartës.
 • Hapi 2: Shkoni në zyrën e transaksioneve të bankës që dëshironi të regjistroheni për të hapur një kartë.
 • Hapi 3: Merrni numrin e porosisë dhe prisni radhën tuaj.
 • Hapi 4: Shkoni në sportel dhe regjistrohuni për të hapur një kartë sipas udhëzimeve të stafit të bankës.
 • Hapi 5: Kthehuni në bankë për të marrë kartën.
 • Hapi 6: Kontrolloni përsëri informacionin e kartës dhe vazhdoni të aktivizoni kartën për përdorim.

Shiko me shume:

Të gjitha informacionet në lidhje me kartën e debitit janë dhënë plotësisht nga Shkolla Profesionale Hai Phong Transport në artikullin e mësipërm. Shpresojmë që përmes këtij artikulli të mund të dini lehtësisht se çfarë është një kartë debiti dhe funksionet e saj të jashtëzakonshme.

Nền tảng xem trực tiếp bóng đá Chaolua TV hy vọng thông qua bài viét Thẻ Ghi Nợ Là Gì? 6 Bước Cần Thiết để Làm Thẻ Ghi Nợ có thể giúp bạn tìm được thông tin hữu ích.

Related Posts

Xu hướng thời trang teen thu đông 2019

trang chính S Bảo quản quần áo Xu hướng thời trang luôn đổi mới và thay đổi theo năm tháng. Trong đó, xu hướng thời trang teen…

Tổng hợp 20 cách làm kem từ trái cây tươi ngon, mát lạnh giải nhiệt

1. Kem dừa Kem dừa với vị ngọt của nước cốt dừa hòa cùng vị béo của lòng đỏ trứng gà và kem tươi đã tạo nên…

Dùng Nước Xả Vải Thật Hiệu Quả

Sử dụng nước xả vải (hay còn gọi là nước xả vải) như Comfort có rất nhiều lợi ích. Chất làm mềm vải thấm sâu vào bên…

Bạn đã hiểu hết các ký hiệu giặt là trên quần áo?

Bạn đã bao giờ để ý đến các ký hiệu giặt là trên nhãn mác quần áo chưa? Bạn có thực sự hiểu ý nghĩa của từng…

Cách Làm Sạch Giày Da | Bảo Quản Giày Da

Bạn muốn đôi giày da yêu thích của mình luôn sạch sẽ và như mới? Hãy tham khảo những cách làm sạch giày da và chăm sóc…

Cách dùng nước xả vải cho máy giặt

Ý chính: Máy giặt xả quần áo nhiều lần và tốn nhiều nước hơn giặt tay, vì vậy bạn nên dùng nước xả vải đậm đặc như…

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *